És 22 d’abril, falta només un dia per a la diada de Sant Jordi a Barcelona i alguns establiments de la ciutat tenen permís per instal·lar al carrer les seves parades de llibres i roses davant de les botigues. A primera hora del matí, molts -especialment els del centre- ja les han començat a muntar i esperen que sigui una bona jornada de vendes.

Els responsables de La Central, muntant la parada al carrer de Mallorca

Ara bé, hi ha establiments que esperaran a posar les parades a la tarda, com per exemple la Llibreria Calders. En aquest cas, a més, han decidit que dissabte no muntaran cap taula a l’exterior per la previsió meteorològica.

El permís de l’Ajuntament per instal·lar parades abans de la diada ja es va concedir l’any 2021, quan la festivitat va produir-se en plena pandèmia de la covid, amb l’objectiu d’esponjar les compres de llibres i roses. Enguany, el consistori ha mantingut la mesura, malgrat la millora de les dades epidemiològiques, i ha incorporat novetats per al 23 d’abril, com la superilla Sant Jordi al centre de Barcelona.

Les floristeries també escalfen motors

Les parades de flors més tradicionals, com les que es troben a la Rambla, avui ja estaven avançant feina. La majoria de les vendes han arribat per part de les empreses que, per no deixar els seus treballadors sense roses, han avançat la compra aquest divendres.

Algunes floristeries ja han començat a preparar les roses de Sant Jordi
Les comandes de roses arriben principalment de les empreses
La Carolina també prepara les seves roses de Sant Jordi

Sense mesures de la covid per Sant Jordi 2022

Tot i això, s’espera un Sant Jordi multitudinari perquè cau en dissabte i aquell dia molts ciutadans no treballen. A més, ja no caldrà dur obligatòriament la mascareta en interiors a Catalunya per accedir als establiments, perquè no és obligatòria des del 20 d’abril.

Risc de pluja el 23 d’abril

La diada de Sant Jordi estarà marcada pel temps inestable, la pluja i el vent. Ara bé, caldrà està pendent de l’evolució dels mapes meteorològics a mesura que avancin les hores.