La bugaderia del Teatre Nacional no es pot trepitjar cada dia. Tampoc els camerinos o la sala d'attrezzo, on s'emmagatzemen els decorats. És una part de les visites guiades que s'han pogut fer durant tot el dia al TNC, una de les institucions participants de la fira. JOAN PALOMERAS "Al teatre hi he vingut moltes vegades i avui vaig veure que hi havia la visita, i em feia gràcia veure'l per dins." TÀNIA BANÚS "De moment, el que més m'està agradant és veure l'escenari de tant a prop i els camerinos, que és una cosa que m'interessava." ANNA BIOSCA "Som de Terrassa i com que a mi m'agrada molt el teatre, hem vingut a fer la visita guiada del TNC i a fer una volta per aquí." Entre el TNC i L'Auditori, l'Associació de Comerciants del Fort Pienc, creada només fa un any i mig, ha organitzat una mostra d'activitats per promoure la zona com a centre cultural. I, per exemple, escoles de dansa o de kungfu han preparat exhibicions per exposar el treball que han fet durant el curs. JOAN FARRÉ, president Associació de Comerciants del Fort Pienc "Aquest barri té una particularitat que és que tenim el TNC que forma part del Fort Pienc, L'Auditori, el Versus Teatre, i tota una sèrie d'associacions de teatre que formen part d'aquest barri." CORINNE PÉREZ, directora de Stick Art Studio "La iniciativa es muy buena yo pocas veces me he reunido con la gente del gremio. Por lo general se nos asocia más a la belleza y la salud cuando en realidad nuestra función está en el backstage del espectáculo." Després el circ ha guanyat protagonisme i els més petits s'han apuntat a aprendre l'ofici en un taller dirigit per l'Escola de Circ de l'Ateneu Popular 9 Barris.

La Fira de les Arts Escèniques s’havia de fer el cap de setmana passat, però es va haver d’anul·lar per la previsió de fortes pluges. Aquest diumenge des de les 11 del matí i fins a les 20 h l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc, amb la col·laboració les entitats artístiques i culturals del barri, han organitzat tot un seguit d‘activitats artístiques i lúdiques per a tots els públics.

S’ha instal·lat una escola del circ on es poden conèixer les tècniques dels artistes del circ i transformar-se en malabarista, acròbata o equilibrista. Al llarg de tot el dia, a la zona del cinema, els especialistes d’escenes de risc faran espectacles de torxes humanes i lluita escènica de pistolers, pirates i gàngsters. També hi ha el racó de la caracterització on es pot veure una exposició de vestuari tret de les pel·lícules i d’obres de teatre i, fins i tot, es poden descobrir les tècniques de maquillatge corporal i artístic.

En el marc d’aquesta primera Fira de les Arts Escèniques, el TNC s’ha volgut sumar a la celebració i ha organitzat una ruta per descobrir els racons amagats del Teatre Nacional de Catalunya amb una visita guiada.

Barri i comerç

Creada al desembre del 2011, l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc aplega una vuitantena de comerços de la zona i actualment té en marxa un projecte que treballa per la integració dels comerciants d’origen xinès al barri.