(ACN) El primer director d’orquestra cec de l’estat, Adrián Rincón, originari de Salamanca, s’ha titulat a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El jove músic, que també és compositor i pianista clàssic, debuta aquest dimecres al vespre amb el seu concert final de grau a la Sala 2 de L’Auditori.

Al concert portarà la batuta d’una orquestra simfònica formada per 45 músics i interpretarà obres de compositors com Joaquim Serra, Dvorak o Stravinsky, entre d’altres. Rincón ha elogiat l’ESMUC i ha assegurat que la seva experiència al centre ha estat “única”. De la seva banda, la directora general de l’escola, Núria Sempere, ha assegurat que el cas de Rincón “és un èxit i una història de superació individual”.

Tant Sempere com el professor Salvador Brotons han explicat que per a l’escola l’arribada de Rincón va suposar “tot un repte”. Així, el centre va realitzar un procés d’adaptació de l’accés i del currículum a les característiques de l’alumne. Per exemple, en lloc de llegir les partitures durant els concerts, les ha de memoritzar.