Aquest divendres, dia 8, han arrencat les Festes de Santa Eulàlia, de les quals podrem gaudir fins al 12 de febrer. A les 20 h, l’Àliga ja s’ha deixat veure a la plaça de Sant Jaume, des d’on ha iniciat la marxa pels diferents carrers de la Ribera fins a l’interior de la basílica de Santa Maria del Mar. A les 21 h, davant l’altar major, el tradicional ball de l’Àliga ha encapçalat la festa major d’hivern.

Una festa amb història

Durant el recorregut, l’Àliga s’ha vist acompanyada en tot moment per la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls i el Lleó de Barcelona, entre d’altres. El ball es remunta al segle XIV, època en què la dansa dins l’Església era el major privilegi per donar la benvinguda als visitants il·lustres.

Aquesta festa ha esdevingut una de les més singulars per als ciutadans barcelonins en convertir-se en tot un homenatge a la memòria de la copatrona de la ciutat, Santa Eulàlia. Des del 1983, els carrers de Barcelona acullen aquesta festivitat històrica i cultural, que atrapa tant petits com grans.