El Museu Carmen Thyssen de Barcelona podria ser una realitat el 2027. Aquesta és la data en què es preveu que el nou museu pugui estar llest. El projecte, que ocupa l’emblemàtic edifici del l’antic cinema Comèdia, al passeig de Gràcia, el desenvoluparan un equip d’arquitectura català i un d’internacional, però no se n’han revelat els noms. El que sí que se sap és que l’eix principal del museu serà l’art català dels segles XIX i XX.
Aquests són alguns dels detalls del Museu Carmen Thyssen que s’han revelat aquest dijous en una roda de premsa conjunta en què hi eren Jaume Sabater, president de Stoneweg, el fons d’inversió que ha comprat l’emblemàtic immoble del passeig de Gràcia; la baronessa Carmen Thyssen, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.
L’objectiu del museu, ser un referent cultural internacional
Les obres que s’exposaran formen part de la col·lecció permanent de la baronessa, gràcies a un acord de lloguer amb Stoneweg, i es gestionaran a través d’una fundació. “El museu serà ple d’obres meravelloses”, ha assegurat Carmen Thyssen, que s’ha mostrat orgullosa de poder tenir un museu a la ciutat on ha nascut. Així, l’antic Palau Marcet acollirà art català, però també obres de renom d’artistes tan clàssics com contemporanis i exposicions temporals. “Buscarem que recuperi la seva esplendor”, ha dit Sabater, i ha afegit: “Us asseguro que el que vist i el que vindrà serà realment fascinant”. A banda de la part expositiva, a l’edifici també hi haurà un auditori, espais immersius i un espai amb oferta gastronòmica.
“Per Barcelona és un somni fet realitat”, ha assegurat l’alcalde Collboni, que considera que amb aquest projecte, sumat a l’ampliació del MACBA i el MNAC, la ciutat fa un salt històric. “Barcelona exercirà encara més de capital cultural mundial”, ha sentenciat l’alcalde, que també ha lloat les iniciatives privades com aquesta.
Nova vida per a un edifici emblemàtic de Barcelona
L’anunci de la compra de l’antic Comèdia per part de Stoneweg es va fer públic a finals de novembre. L’emblemàtic espai va tancar el 14 de gener després de més de 60 anys d’activitat a Barcelona. S’havia inaugurat l’any 1960 amb el nom de Teatre de la Comèdia i en la primera sessió, el 19 de novembre, es va projectar la pel·lícula mexicana Un grito en la noche. L’edifici, però, inicialment havia estat una residència particular, el Palau Marcet.
![Imatge de l'autor/a](https://img.beteve.cat/wp-content/uploads/2018/06/Marta-Casals.jpg)