El Mercat de les Flors presenta la cinquena edició del Festival de Danses Urbanes, que tindrà un any més com a escenari el Mercat de les Flors. La cita serà del 9 al 17 de desembre.

Aquest any, el Mercat de les Flors torna a ser la seu del Hop, un projecte dedicat a la difusió de les danses urbanes  creat el 2011 per  l’Associació el Generador, Art i Creació Cultural. I aquest any l’edició, la cinquena, s’allarga del 9 al 17 de desembre. Amb actuacions de la companyia Par Terre, Sample Culture, Aina Lanas o Marta Reguera Varela, per citar alguns dels noms que es podran veure al llarg dels vuit dies que s’allargarà la cita.

El Hop és una plataforma d’investigació, creació, exhibició i difusió que els ballarins de danses urbanes tenen com a punt de trobada, una plataforma d’esperit popular -com es defineixen ells mateixos- que treballa en xarxa amb els barris de Barcelona, i en relació directa amb festivals de l’estat i de la resta Europa per poder desenvolupar i exposar els seus treballs artístics. Al mateix temps, per a públic, programadors i gestors és una cita de referència per saber quin és l’estat actual de la creació escènica en aquest gènere. En aquests cinc anys han actuat 4.000 artistes al Hop, que ha rebut 35.000 espectadors.

El Hop acollirà propostes internacionals, nacionals i locals, laboratoris de creació especialitzats, espais de trobada, d’entrenament i de diàleg, a més de tallers de dansa per a tots els públics.