Entre el 23 i el 26 de setembre les propostes musicals de la Mercè es podran gaudir sota el paraigua del BAM, el festival Acció Cultura Viva i Música Mercè. Serà una bona oportunitat per descobrir el talent local musical emergent que més té a dir en l’escena actual. En total, seran 114 grups i artistes que passaran per 12 escenaris amb un màxim de 50.000 entrades disponibles, això sí, amb reserva prèvia.

Aquest dilluns s’ha presentat amb detall tota la programació musical de les Festes de la Mercè, amb una presència destacada d’artistes locals amb propostes que van des del drill i el rock fins a la música simfònica. La festa major vol tornar a ser un aparador de la millor música que es fa a casa nostra, tot i que també hi haurà espais per a noms i artistes internacionals. A banda, aquesta edició també el compromís amb la paritat, amb més del 50 % de les formacions liderades per dones i persones no binàries.

Aforament limitat, públic assegut i entrades amb reserva prèvia

La Mercè 2021 també estarà marcada pel context de la pandèmia i, per això, l’aforament seran limitat amb un màxim de 3.000 persones per concert. El públic estarà assegut i per assistir-hi haurà de fer una reserva prèvia. Només es podran demanar dues entrades per persona. Les reserves es faran per trams horaris i espais, no per actuacions. D’aquesta manera, els assistents podran gaudir de diferents espectacles d’un mateix espai amb una única reserva.

Les entrades pel BAM i el festival Acció Cultura Viva es podran reservar prèviament al web dels festivals a partir del 14 de setembre. En el cas del Música Mercè, les entrades es podran reservar un dia més tard, el 15 de setembre. En aquest sentit, el delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados, ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana, perquè qui tingui una reserva i no pugui assistir al concert, la cancel·li a través del web.

Granados ha reconegut que aquesta encara “no és la Mercè que voldríem”. “Un aforament de 50.000 persones no és el desitjat, sinó l’aforament condicionat per la pandèmia” ha explicat.

El camp de futbol de la Vall d’Hebron, escenari nou

Entre els 12 espais on es programaran concerts destaquen escenaris emblemàtics que repeteixen per segon any consecutiu com el Teatre Grec que serà un balcó obert al Mediterrani-, els Jardins del Doctor Pla i Armengol -espai per a la cançó d’autor del segle XXI- o l’Estadi Olímpic.

També s’estrenaran d’altres, com el camp de futbol de la Vall d’Hebron -amb una programació de barri amb sons urbans i guitarres elèctriques- o la plataforma marina del Fòrum, que serà l’escenari Mediterràniament.

Artistes alternatius i poc convencionals

La nova direcció artística del BAM, que ara lidera la cooperativa de producció artística L’Afluent, ha programat una trentena d’artistes de l’escena musical menys convencional. Entre aquestes propostes, destaquen Hidrogenesse, que actua per primer cop a la festa major de Barcelona; La Húngara, Bea Pelea, Samantha Hudson o el cíborg Kai Landre.

Una trentena de concerts seran transmesos en directe a través de betevé i BcnCultura per poder seguir-los sense moure’s de casa.