Falten 15 dies per a l’inici oficial del gran festival escènic de l’estiu barceloní. El Grec 2025 escalfa motors amb la presentació dels projectes vinculats al festival, com el programa Creació i Museus, així com les principals col·laboracions institucionals agrupades a Tot Barcelona és Grec. La directora del certamen, Leticia Martín, ha detallat les desenes d’intervencions que es faran a la ciutat en les properes setmanes.
Una de les iniciatives més destacades és el Creació i Museus, que enguany celebra la desena edició. Cinc fàbriques de creació interactuaran amb els fons artístics i històrics de la ciutat. Les entrades seran gratuïtes però caldrà fer reserva prèvia a partir del 27 de juny.
Cinc propostes al Creació i Museus
- L’Assemblea coral ocellaire és una proposta coral i poètica d’Elena Maravillas– vinculada a l’Escocesa- al voltant de les aus urbanes (cotorres, coloms, pardals). Ha explicat que vol ser una “festa i un manifest polític en un moment d’urgència política i ecològica”. Es podrà veure el 27 de juny a les 20h a la Fabra i Coats.
- El músic Rubén Nogueira reflexionarà a Double Beat sobre la “mala interpretació” del tempo de la música clàssica que ha centrat la seva investigació. Una proposta sonora- feta amb col·laboració amb la Fundació Brossa-que es podrà gaudir al Museu de la Música el 4 i 5 de juliol a les 20 h.
- El Museu d’Història de Barcelona acull el projecte Naturstudium III, de Luis Tabuenca i Les Percussions de Strasbourg, creat amb la complicitat de Fabra i Coats: Fàbrica de creació.

- La dansa també estarà present a través de PICASSa, la creació de la coreògrafa Lorena Nogal, Premi Nacional de Dansa 2024, que es podrà disfrutar al Museu Picasso el 6 i 7 de juliol.
- La companyia Pagans (amb el suport del Teatre Tantarantana) activa al DHub l’experiència escènica immersiva i tecnològica Dissenyar Connexions. Es podrà veure el 3 de juliol a les 18h i les 20h.
També s’ha presentat el Bombeta 2025, una festa vinculada a l’espai de dansa el Graner, al barri de la Marina. Serà el dissabte 28 de juny als Jardins dels Drets Humans de la Marina amb diverses performances i un dinar popular.
Tot Barcelona és Grec
El Grec serà visible arreu de la ciutat amb accions artístiques repartides pel territori dins el Tot Barcelona és Grec amb propostes d’artistes com Marc Salicrú, Núria Andorrà o Glòria Balañà que es podran veure en espais com l’Arc de Triomf, la Fundació Joan Miró o el Jardí Botànic.
Accions artístiques que surten de les sales i ocupen l’espai públic. Un exemple és la intervenció de Marc Salicrú, a l’Arc de Triomf Interferència 02, un concert de ciutat amb els sons de les obres, les sirenes i les brigades municipals. Serà al 5 i 6 de juliol a les 20:30 h. Més de 180 cantaires de l’Orfeo Català interpretaran The Veil of the Temple de John Tavener a un espai inusual, el Santuari de la Mare de Déu del Carme (Diagonal/Roger de Llúria).
