Presentació de la 51ena edició del Voll-Damm Barcelona Jazz Festival

L’organització del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona ha presentat la programació de la 51a edició. El certamen suposa un repte per a la promotora The Project, ja que l’any anterior va ser tot un èxit, si bé la direcció del festival assegura que la proposta d’aquest 2019 serà una de les més riques en l’ambit artístic en molt temps. Encapçalaran la llista artistes com Herbie Hancock, Djavan o Wynton Marsalis, una de les grans apostes musicals que tancarà el festival el pròxim 28 de febrer al Palau de la Música.

Un dels altres noms que ressonen és Andrea Motis, qui obrirà el programa del festival amb el seu nou espectacle ‘Guitar storm’ el proper 19 d’octubre. Actuarà al Teatre-Auditori de Sant Cugat, que celebra els 25 anys. Aquest és un dels concerts que ja han exhaurit totes les entrades. També s’han esgotat les entrades per a l’actuació de Ludovico Einaudi al Palau de la Música.

Aquest any el Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona durarà cinc mesos —del setembre al febrer— de forma excepcional per mirar d’arribar a més gent. El festival inclourà, a més, la sèrie flamenca De Cajón!, amb la presència de Rafael Riqueni, Las Migas, Los Farrucos, Dúo del Mar i Estrella Morente.

No es deixa de banda el carrer

El festival començarà el 28 de setembre al Moll de la Fusta amb el Jazz & Food, una gran festa oberta al públic i gratuïta en què no faltarà una gran oferta gastronòmica. Amb aquest esdeveniment es vol commemorar, de pas, els 150 anys del Port de Barcelona. Aprofitant que Save the Children també està d’aniversari —celebra el centenari—, una part dels ingressos recaptats durant el dia es destinaran a l’ONG.

Els alumnes del Conservatori també seran protagonistes

Aquest any el Conservatori del Liceu celebra la centena classe magistral i per aquest motiu la promotora The Project n’organitzarà una d’especial per als seus alumnes, que tindran l’oportunitat d’aprendre habilitats amb els millors músics del jazz.