D’entre totes les persones que van assistir a la darrera edició del BCNegra, deu afortunats han pogut experimentar el bullici d’un festival de novel·la negra a França: el Quais du Polar. Van participar en el sorteig d’un viatge amb entrada a la cita literària i els deu guanyadors ha emprès el camí cap a Lió.

La trobada ha estat dissabte al matí a l’estació de Sants on, acompanyats pel comissari del BCNegra, Paco Camarasa, han agafat un AVE per anar a la ciutat francesa de Lió. Un cop al comboi han aprofitat el temps i han fet un club de lectura sobre el llibre ‘Estranys en un tren’, de l’autora nord-americana Patricia Highsmith. Ha estat una bona manera de començar a teixir relacions, tenint en compte que no es coneixien entre ells i que passaran tres dies a la capital europea de la novel·la negra.

El festival Quais du Polar se celebra de l’1 al 3 d’abril i aplega més de 120 autors de més de 20 països diferents. Entre ells hi ha l’escriptor barceloní Carlos Zanón. Més de 60 conferències, tallers infantils i set premis literaris entre d’altres, fan d’aquesta dotzena edició una cita més completa que mai.