En total s’han fabricat 5.000 palmeres i 2.000 monotirs (com els cometes), a més d’altres elements com fonts de foc i candeles romanes per la creació dels quals s’han utilitzat aproximadament 1.400 quilos de pólvora. Es col·loquen en uns tubs que s’introdueixen en suports de diversos tipus des d’on es connecten a les consoles que llançaran els coets de manera automatitzada durant l’espectacle. Aquestes consoles, unes 120 maletes, estan programades amb les instruccions que Pirotècnia Igual ha dissenyat per a l’ocasió.

Un disseny, el del Piromusical, que es fa amb un “software” que permet introduir-hi la banda sonora i l’ordre, la posició i el tipus de foc que s’enlairarà en cada moment. També permet fer simulacions de com quedarà.

Tot i que la fabricació dels focs és molt artesanal i no ha canviat gaire amb el temps, la progressiva aplicació de les tecnologies en el disseny de l’espectacle i en l’automatització del llançament dels coets permet, cada vegada, sincronitzar millor música i foc i obtenir dibuixos al cel més complexos. En aquesta edició, per exemple, s’intentarà crear lletres al cel que es puguin llegir durant l’espectacle i es formaran esferes i espirals.

Des que Pirotècnia Igual rep la banda sonora i les indicacions generals de com ha de ser el Piromusical es requereix aproximadament un mes per dissenyar l’espectacle de foc i fabricar i programar tots els elements necessaris. Els focs es creen i emmagatzemen a la seu que l’empresa especialitzada en pirotècnia, una de les més grans de l’estat, té a Canyelles. Disposa de magatzems que són, pràcticament, búnquers per evitar que una explosió accidental causi mals majors.