Amb l’Always Drinking Marching Band de mestra de cerimònies, s’ha celebrat al Mercat de les Flors la gala espectacle dels Premis Zirkòlika, equivalent als Premis Butaca del sector del circ. La festa ha començat amb una breu actuació de la companyia Anna Confetti, que l’any passat va merèixer el premi al millor espectacle de pallassos i pallasses.

I precisament ha estat el premi d’aquesta categoria el que s’ha lliurat. Se l’ha endut Roi Borrallas per ‘Solo’, espectacle on un clown s’esbojarra en la solitud d’un camerino. Els premis als millors espectacles de circ de sala, carrer i carpa han estat per a Circ Eia, Guillem Vizcaíno i Circus Ronaldo. La companyia d’acrobàcies Circ Eia, posseïdora d’un Premi Max, és habitual al Mercat de les Flors, on l’any passat va instal·lar per Nadal el muntatge premiat, ‘Nuye’.

Actuació de la companyia Anna Confetti encetant la gala

Cesc Serrat, premi a la trajectòria

L’espectacle de circ de carrer ‘Poi’ és una innovadora proposta de Guillem Vizcaíno basada en la manipulació de baldufes, i de ‘Swing’, de Circus Ronaldo, se n’ha destacat com recrea l’atmosfera de les varietés de principis del segle XX. El premi a la trajectòria ha estat per a Cesc Serrat, cofundador d’una de les primeres companyies de pallassos en català i amb mig segle com a clown i rondallaire.

La resta de categories han guardonat el número de trapezi de Alexander Lichner (millor número de circ) i l’espectacle ‘Non sin Tri’, de la companyia No Tan Sapiens (millor número emergent). El Premi Zirkòlika de votació popular ha estat per a ‘Sin Ojana’, de la Cia. Chicharrón Circo Flamenco. La gala ha reivindicat, amb dues actuacions, el treball social del col·lectiu Mur, conreador d’un circ poètic i inclusiu.