'Les tres germanes'

La producció de ‘Les tres germanes’, dirigida per Julio Manrique i estrenada al Teatre Lliure de Montjuïc el desembre del 2020, ha guanyat dos Premis Max en la gala de la XXIV edició d’aquests guardons, celebrada al Teatre Arriaga de Bilbao aquest 4 d’octubre.

El muntatge, que va haver de suspendre funcions al Lliure el 7 de gener per un cas positiu de covid-19 a la companyia, ha merescut dos guardons: millor adaptació o versió d’obra teatral per a Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique, i millor actriu per a Mireia Aixalà.

Joan Carreras, Nao Albet i Marcel Borràs, també guardonats

Hi ha hagut dos guardons per a catalans: el Max al millor actor de Joan Carreras pel seu paper a ‘Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)’ i el Max a la millor direcció escènica del tàndem Nao Albet Marcel Borràs, per ‘Atraco, paliza y muerte en Agbanäspach’, una producció del Centre Dramàtic Nacional d’una obra que la parella va crear i estrenar en català, a la Sala Petita del TNC, la temporada 2012-2013.

Els Premis Max són els més importants que es lliuren a l’estat espanyol en l’àmbit de les arts escèniques. Els va crear la SGAE (Societat General d’Autors d’Espanya) l’any 1998.