L’Ajuntament de Barcelona convoca anualment els Premis Ciutat de Barcelona, que, organitzats per l’Institut de Cultura, busca reconèixer i premiar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona.

En total, 19 artistes i creadors de 19 disciplines diferents que un any més han rebut la distinció.

Entre els premiats Premis Ciutat de Barcelona 2017 hi ha, entre altres, i en la categoria d’arquitectura i urbanisme, el despatx Harquitectes, per la rehabilitació de l’edfici Lleialtat Santsenca, al número 31 del carrer d’Olzinelles.

En audiovisuals el reconeixement ha estat per Carla Simón, entrevistada pel programa Àrtic, pel seu llargmetratge ‘Estiu 1993’, especialmet pel treball de les actrius.

El Ciutat de Barcelona de disseny és pel projecte ‘Hack the School’ de la Fundació Jaume Bofill per mostrar una nova manera de distribuir i utilitzar espais i mobiliari als espais educatius.

 

 

En la categoria de ciències de la vida, el guardó ha estat per Pere Roca-Cusachs, pel seu estudi publicat a la revista Cell sobre la supervivència de les cèl·lules.

En l’àmbit del circ, s’ha reconegut, per la seva qualitat, l’espectacle ‘Fidelis Fortibus’ del Circ Ronaldo.

I en cultura popular i tradicional el guardó és per l’Associació de Festes de la Plaça Nova pel projecte de documentació dels 425 anys de les Festes de Sant Roc, exposicions que recuperen la memòria d’aquest barri perdut, de Sant Roc.

 

El premi Agustí Duran i Sant Pere d’Història de BCN és per Alessandro Ravotto per la seva tesi doctoral sobre La muralla de Barcino.

En teatre el certàmen reconeix Imma Colomer, actriu, pel seu paper a ‘Un tret al cap’, de Pau Miró.
En traducció en llengua catalana el Premi Ciutat de Barcelona ha estat per a Dolors Udina per la traducció de l’obra Els dimonis de Loudun, d’Aldous Huxley.

En la categoria d’assaig, ciències socials i humanitats, el premi és per l’obra ‘Nova il·lustració radical’, de Marina Garcés, per la seva capacitat de pensar els desafiaments polítics actuals renovant les eines de la filosofia clàssica.

En dansa, s’ha endut el reconeixement la companyia Mal Pelo, per la peça Bach que es va poder veure a la sala Hiroshima.

 

En mitjans de comunicació els Premis Ciutat de Barcelona reconeix la revista 5W per ser una revista que ajuda a entendre el món des de Barcelona i que connecta amb els valors de la ciutat.

Per aquesta distinció rebran una quantitat en metàl·lic, acompanyada d’un diploma en què es recull el veredicte del jurat i un objecte recordatori del premi, la ja coneguda B, de Barcelona.

L’acte de lliurament tindrà lloc el dijous 15 de febrer al Saló de Cent en un acte presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, i conduït per la periodista de betevé Eva Arderius. Una cerimònia que es vincularà al Festival Llum Barcelona 2018, que aquest any –del 16 al 18 de febrer– celebra la seva edició més ambiciosa.