L’Ajuntament destinarà 1,6 milions d’euros en beques per a projectes de creació cultural, recerca o innovació en els àmbits de la cultura, la ciència o l’educació. Els Premis Barcelona 2020 s’han convertit excepcionalment enguany en beques. Aquest és el tercer paquet de mesures destinades a donar suport al teixit cultural de Barcelona.

Fins a 1,6 milions d’euros i 225 beques

En total s’atorgaran 225 beques per un import d’1,6 milions d’euros, vuit vegades el pressupost habitual de 200.000 euros dels Premis Ciutat de Barcelona. Les beques, de 6.000 o de 10.000 euros cadascuna segons la modalitat, estaran repartides en tres àmbits, quatre línies i quinze modalitats.

Propostes de cultura, educació i ciència

En l’àmbit cultural hi haurà una línia dedicada a oferir suport a la creació artística en nous projectes que inclouen les arts escèniques i visuals, la música, l’audiovisual, la cultura popular, la creació literària i la traducció o bé projectes de caràcter híbrid. En l’àmbit de l’educació, es becaran propostes que reforcin els projectes educatius dels equipaments culturals o que hi estableixin relacions noves. En el camp de la divulgació científica i de les arts i les ciències es busquen propostes innovadores en formats digitals o audiovisuals, que posin en relació els territoris de l’art i de la ciència. El termini de presentació de sol·licituds serà del 30 de desembre al 17 de febrer. Els projectes es poden presentar telemàticament a la web de l’Ajuntament i a l’Oficina Ciutadana de la Cultura.