L’Agrupament Escolta Ermessenda de Carcassona, situat al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, s’ha endut el primer premi en la categoria Jove, Proposa!. L’entitat ha iniciat l’activitat al Centre Sant Pere Apòstol, en un barri on actualment no hi havia cap agrupament en funcionament. La iniciativa recull el testimoni i l’experiència de projectes anteriors com l’AE Pompeu Fabra i l’AE Apel·les Mestres, amb l’objectiu de reintroduir l’escoltisme al barri. En la mateixa categoria s’ha premiat el Grup de Teatre Musical de Joves, de l’agrupació dels Lluïsos d’Horta, un grup de teatre amateur especialitzat en musicals. L’entitat també s’ha endut el tercer premi de mitjans de comunicació, per un sistema d’enviament automàtic de correus electrònics amb les notícies publicades al web o bé amb els esdeveniments programats al centre.

El primer premi a la capacitat d’innovació ha anat a parar al Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, guardonat per les activitats del programa Jove emprèn. El projecte treballa per fomentar l’emprenedoria i ofereix recursos i tallers per als més joves. En un altre àmbit, els premis han guardonat la tasca d’integració social del Centre Assís i el Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, que aquest any repeteix al pòdium.

El guardó de foment a la participació ha reconegut dues entitats de la ciutat. El primer premi ha recaigut a Cartografies sensibles, un projecte de la Plataforma d’Educació Social La Mina impulsada pels Salesians Sant Jordi. La iniciativa se centra en l’elaboració d’un mapa digital per explicar el passat i el present del barri, a partir dels relats dels veïns. El tercer guardonat ha estat l’Ateneu del Clot, que l’any passat també es va emportar premi, pel projecte Diumenges en família. Iniciat el gener de 2013, la iniciativa s’ha convertit en un espai de trobada per a les famílies, que poden gaudir de titelles, música o dansa.

L’acte de lliurament dels premis, impulsats per la Federació d’Ateneus de Catalunya, s’ha celebrat aquest vespre a El Born Centre Cultural. La federació agrupa 164 entitats i agrupaments culturals d’arreu del país des de 1983.