Lliurats al CaixaForum la XII Gala del Premi Setba, que organitza la fundació homònima per donar visibilitat a artistes amb discapacitat intel·lectual. ‘La mosca al nas’, de Daniel Temporal (Fundació Ampans); ‘Deamon cold’, d’Álex Juárez (Fundació Ampans), i ‘La figura’, de Guillem Coma (Asproseat), han merescut el primer, segon i tercer premis. Als guardons s’hi havien presentat 1.432 obres -400 més que l’any passat-, provinents de 74 entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya.

El jurat, que havia seleccionat les 12 obres finalistes i ha distingit els tres guanyadors, estava format per Marcel·lí Antúnez, artista multidisciplinari; Mònica Ramon, galerista i presidenta de Galeries d’Art de Catalunya (GAC), Glòria Andreu, responsable del projecte Art for Change de la Fundació La Caixa; José Manuel Jaurena, gerent d’Art Mir, i Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba. Sampere explica que “el nostre criteri per seleccionar les obres és des de l’excel·lència, no des del paternalisme”.

Les obres finalistes s’exposen a la Pigment Gallery

‘La mosca al nas’, de Daniel Temporal, ha seduït per la composició surrealista, mentre que ‘Deamon cold’, d’Álex Juárez, s’ha valorat per la contraposició entre tècnica i temàtica. ‘La figura’, de Guillem Coma, ha destacat pel virtuosisme i la tècnica escollida.

Les dotacions econòmiques, de 4.000, 1.800 i 1.500 euros, són per a les entitats on pertanyen els artistes, que, al seu torn, han rebut material de belles arts d’ART MIR, dues entrades per al Museu del Barça i un val per a un taller a l’estudi de disseny La Casa de Carlota. Daniel Temporal ha rebut també una estatueta de l’escultora Meritxell Duran.

Les 12 peces finalistes s’exposen a la Pigment Gallery, al carrer de Trafalgar, entre el 20 i el 30 de setembre.