Com cada any, des de ja en fa gairebé una quinzena, la Fundació Barcelona Comerç ha atorgat els premis Eixos Barcelona que distingeixen les persones i els establiments que contribueixen a la millora del sector comercial de la ciutat. A l’entrega dels guardons hi han assistit personalitats de l’àmbit polític com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Quim Torra, que també han presidit l’acte. Tots dos han assenyalat que el comerç de proximitat és un gran valor de la societat que cal preservar.

L’alcaldessa ha destacat la funció de la fundació, que no només és econòmica sinó també social. “Sou vida als nostres barris, doneu seguretat i el lema ‘FentBarri, FemCiutat’ defineix la vostra activitat i la de Barcelona”, ha afegit Colau.

El president Torra també ha volgut donar el seu suport a la tasca que fa l’entitat: “Per mi el més important que hem de fer les administracions és estar al vostre costat, ajudant-vos en els plans de futur”.

betevé guanya el premi al Compromís amb el Comerç

Enguany la Fundació Barcelona Comerç ha donat el premi al Compromís amb el Comerç a betevé. En destaca que és la televisió de proximitat de Barcelona i que mereix el premi pel “ treball constant per la promoció, divulgació i reconeixement dels nostres comerços de proximitat i de la nostra ciutat, i perquè amb la seva manera de fer i d’entendre que són veïns treballant pels seus veïns, comparteixen amb Barcelona Comerç el mateix clam: “FentBarri, FemCiutat”. El director de la cadena, Sergi Vicente, ha destacat que s’explica què passa a la ciutat, donant veu a tothom i amb pluralitat, i que això “ens acosta a la ultraproximitat”. Vicente ha argumentat que aquesta televisió és especialista en Barcelona i “apropa els ciutadans als barris”.

La resta de premiats aquest 2018

Premi al Talent Jove: Guardó reservat a comerciants menors de 40 anys que han triat el comerç de proximitat com a projecte de vida.
S’atorga a la botiga Bizarre Escape Room, situada al carrer Blesa, 24, a l’eix de Poble Sec i Paral·lel.

Valoració del jurat: “Si una de les activitats més de moda ara a Barcelona són els Escape Rooms, aquest té la particularitat de centrar la seva temàtica en el comerç de proximitat. A més, està situat a prop de l’eix de restauració del barri i això afavoreix la proximitat i potencia la sinergia entre restauració i oci.

Premi al Comerç Innovador: Es reconeixement a la seva capacitat de fusionar un model de comerç tradicional amb l’esperit, tendències i essència del nou comerç del segle XXI.
Enguany és per a la botiga de moda Collell, del carrer Tajo, 69-71, a l’eix comercial del Cor d’Horta.

Valoració del jurat: ” Tots els articles de Collell són ecològics i respecten la naturalesa. Tenen cura del medi ambient i treballen sempre per un consum responsable i sostenible“. Tenen molta presència a les xarxes socials, estan presents a Facebook, Twitter, Instagram, Google Plus i Pinterest. També són creadors de sinergies amb joves talents de la moda.

Premi al Compromís amb el Comerç Europeu: Per a la Confederation de Comerçants de France. Aquesta entitat, amb un important prestigi al seu país, defensa els interessos col·lectius i individuals dels seus associats, tots ells comerciants independents, respectant i fent respectar una sana competència i és especialment punyent la seva vocació de vetllar per la vitalitat del comerç de proximitat, no només com a activitat econòmica sinó també com a constructor de la identitat i de l’ànima de les seves ciutats.

Els guardons al llarg d’aquests 14 anys

Als seus inicis, l’any 2005, i fins el 2016 hi havia un guanyador que havia contribuït a la dinamització del comerç. Només en una ocasió hi va haver diversos guardonats. Va ser l’any 2014, en què es va premiar la tasca dels eixos comercials de la ciutat. Des del 2016 hi ha tres premis. Valoren el talent jove, el compromís amb el comerç i el comerç més innovador. Aquest 2018, però, n’hi haurà quatre. S’afegeix el guardó al Compromís amb el Comerç Europeu coincidint amb les Jornades Europees de Comerç i Turisme.

Com és la Fundació Barcelona Comerç?

És una entitat sense afany de lucre que treballa per afavorir el desenvolupament comercial de la ciutat a través de diferents projectes. Són la veu de 24.000 comerços i de 23 eixos comercials de Barcelona. Els valors de l’entitat són la sostenibilitat i la responsabilitat social envers el comerç, fomentar el treball en xarxa i garantir el comerç com a mitjà per guanyar-se la vida de totes aquelles persones que s’hi dediquen.