L’expresident del Centre Moral i Instructiu de Gràcia Esteve Camps serà l’encarregat de pronunciar el pregó d’inici de la Festa Major de Gràcia 2012. Camps ha estat designat per la Fundació Festa Major de Gràcia amb el consens de les entitats del barri que formen el grup G6 i el districte.

Camps és un bon coneixedor de la Festa Major de Gràcia des de la seva infantesa, ja que havia col·laborat el guarnit de la Riera de Sant Miquel. Ha ostentat diversos càrrecs de responsabilitat a les entitats del districte, com ara a la Federació de Colles de Sant Medir i al Taller d’Història de Gràcia. Actualment exerceix de president delegat de la Junta Constructora del Patronat de la Sagrada Família.

El pregoner de 2012 ha col·laborat en diverses publicacions sobre la història de la vila de Gràcia, i el 2010 un treball seu sobre l’origen de la romeria de Sant Medir va rebre el premi Vila de Gràcia per la millor tasca de divulgació històrica.

El pregó de la Festa Major de Gràcia es farà el 14 d’agost a la tarda, i és l’acte que dóna el tret de sortida a una setmana d’activitats al barri.