A banda de passejar entre parades de llibres i roses, Sant Jordi és un bon dia per descobrir alguns edificis destacats de la ciutat com l’Ajuntament o el Palau de la Generalitat, que fan jornades de portes obertes. A més, alguns museus, com el Museu d’Història de Catalunya o el Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, es poden visitar gratuïtament.

Ajuntament de Barcelona

De 10 a 20 h.

Diversos personatges històrics acompanyaran els visitants pels espais més emblemàtics de l’edifici. La princesa els rebrà a l’entrada del carrer de la Ciutat; el mateix Sant Jordi, al pati, i el cronista Ramon Muntaner, al Saló de Cròniques, entre d’altres.

Palau de la Generalitat de Catalunya

D’11.30 a 19 h.

A més de conèixer per dins el palau, el carilló oferirà dos recitals de 45 minuts, a les 12 h i a les 18 h. En la primera actuació sonaran 10 sardanes clàssiques, com ‘Goigs de Sant Jordi’ o ‘Empordà’. A la tarda, interpretarà cançons populars catalanes, com ‘El rossinyol’ o les ‘Muntanyes del Canigó’.

Palau de Capitania

De 14 a 20 h.

El Palau de Capitania General mostrarà als barcelonins el claustre de l’edifici després de la restauració. També s’hi podrà veure l’obra ‘El general Prim a la batalla de Tetuan’, cedida pel MNAC.

Museu d’Arqueologia de Catalunya

De 9.30 a 19 h.

Els visitants poden aprofitar per veure l’exposició temporal “Demos viure en democràcia”, que recorre la història de la democràcia des dels seus inicis a l’Atenes clàssica.

Museu d’Història de Catalunya

De 10 a 19 h.

Aquesta serà una de les últimes ocasions per veure ‘L’onze de setembre de 1714’ d’Antoni Estruch, una de les pintures més emblemàtiques dels fets de l’11 de setembre de 1714.

Palau Güell

De 10 a 20 h.

El Palau Güell vol aprofitar la diada per obrir-se al Raval. Per això, també instal·laran una parada davant del carrer Nou de la Rambla per donar a conèixer aquesta obra d’Antoni Gaudí.

Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau

De 10 a 18.30 h.

La jornada començarà amb una lectura pública, des de les 11 i fins a les 14 h, de la novel·la ‘L’hospital dels pobres’, de Tània Juste.

Pailebot Santa Eulàlia

D’11 a 17 h.

La biblioteca del Museu Marítim proposa un dia de “bookcrossing” a bord del Pailebot Santa Eulàlia. Els barcelonins hi trobaran llibres que podran recollir, llegir i, després, tornar a alliberar en algun altre racó de la ciutat perquè no es trenqui la cadena de compartir llibres.

Biblioteca de Catalunya

De 10 a 19.30 h.

Els visitants podran descobrir l’edifici històric de l’antic Hospital de la Santa Creu i també les tasques de la biblioteca nacional. A més, a la Sala de Llevant hi actuaran diversos grups musicals del Raval.

Ateneu Barcelonès

D’11 a 20 h.

Si aprofiteu la jornada de portes obertes del Palau Savassona i esteu fets uns instagramers, podeu participar al concurs que ha organitzat l’Ateneu a través de la xarxa social Instagram. Només cal publicar una foto utilitzant l’etiqueta #SantJordiAB.