Desfilada de nervis del Cor de Noies de l'Orfeó Català camí de l'escenari. Un cop la directora els fa el senyal tot flueix. Avui actuen davant d'un públic poc habitual. BUIA REIXACH, directora del Cor de Noies de l'Orfeó Català "És un concert distès, bonic, per mostrar la feina que fem durant l'any i amb un públic diferent. Una bona manera que ens vegin i generar bon rotllo." Per alguns visitants, la jornada de portes obertes és una bona oportunitat de veure el Palau per primera vegada. "Em pensava que era més gran. A la tele ho sembla." Molts queden emmirallats per la majestuositat de l'edifici i ho aprofiten per fer-ne fotografies. Les més valorades, però, són els "selfies". JUDIT PI, directora de comunicació del Palau de la Música "Tothom que es faci una 'selfie' i es vegi el Palau entrarà al sorteig d'un abonament al Palau..." Tot i que el principal reclam és a l'escenari, a la planta cinquena hi trobem un dels tresors més ben guardats: el Centre de Documentació de l'Orfeó Català, que preserva més de 10.000 llibres i tota la programació de la història del Palau. MARTA GARSOT, responsable del Centre de Documentació "El tipus de documentació que hi trobem és des de l'edat mitjana fins a la modernitat." Hi ha coses que no canvien ni amb l'època ni amb l'edat. "Un esperit que em torna jove, sento una gran satisfacció de poder cantar."

Durant tot el matí s’han anat succeint actuacions breus, d’uns 10 minuts, a càrrec dels diferents cors de l’Orfeó Català, com el Cor de Dones o el Cor de Mares. La directora, Buia Reixach, explica que la jornada d’avui és un bon aparador de cara a un públic poc habitual: “És un concert distès, bonic, que serveix per mostrar la feina que fem durant l’any.”

Molts dels visitants han passat bona part del matí fent fotos a l’arquitectura del Palau de la Música. Aquest any han impulsat com a iniciativa que els visitants que comparteixin un “selfie” a Twitter dins del Palau entraran al sorteig d’un abonament doble del cicle Palau 100 Cambra per a la temprada 2014-2015. El Palau també ha repartit més d’un miler de globus com a record.

Tot i que el principal reclam era a l’escenari, a la planta cinquena hi ha un dels tresors més ben guardats: el Centre de Documentació de l’Orfeó Català, que preserva més de 10.000 llibres que van des de l’edat mitjana fins a l’actualitat, i tota la programació de la història del Palau.

La jornada de portes obertes ha començat a les 10 i ha acabat a les 15 h. Al final hi han passat unes 5.500 persones. La xifra supera les 4.000 persones que van visitar l’edifici modernista l’any passat.