Com van viure l’aïllament els joves durant la pandèmia? Tenien por de la mort? Com gestionen l’ansietat? El projecte ‘Vintiquatreset’ dona resposta algunes d’aquestes preguntes, però a través de la dansa urbana.

La Sandra Jurado Rey va crear, fa cinc anys, el projecte socioeducatiu Median T la Danza per treballar habilitats socials i personals des d’una mirada inlcusiva. Ara ha impulsat un projecte per reflexionar sobre com els joves han viscut el confinament i la pandèmia.

“Ha estat una manera d’alliberar-me”

Hi participen una trentena de joves de diferents punts de Catalunya. Van començar a treballar a l’octubre, a través de sessions en línia, i ara assagen presencialment a la Fabra i Coats. Estan dividits en grups i entre tots creen diverses coreografies.

L’Helena Grueso és una de les ballarines que hi participa: “Amb el cos fas coses que la teva ment pensa, però que no pot reproduir amb llenguatge verbal”, per això assegura que gràcies a ‘Vintiquatreset’ ha trobat la manera “d’alliberar-se i adonar-se de com havia canviat”.

Trencar l’estigma dels joves durant la pandèmia

Un altre dels objectius del projecte és trencar amb els estigmes i estereotips que van patir els joves durant el confinament i la pandèmia i ajudar-los a entendre tot el que han sentit durant aquests mesos.

La Sandra Jurado, quan va esclatar l’emergència sanitària, ja treballava amb joves i assegura que estaven preocupats per la situació: “Hi havia un sentiment de responsabilitat i de reivindicar espais i necessitats”.

L’estrena, el 15 de maig

L’espectacle s’estrenarà el 15 de maig, a la Fabra i Coats, en el marc del Festivals d’Arts Comunitàries de Catalunya. A més, al juny, presentaran un documental per explicar la seva experiència.