La trobada dels artistes més representatius de la rumba catalana s’ha quedat en un conat. Sicus Carbonell, al capdavant de Sabor de Gràcia, ha pogut retre homenatge a Peret, però dels molts artistes que havien d’anar desfilant per l’escenari només han sortit Peret Reyes, Gertrudis, Manel Joseph de l’Orquestra Plateria i Yumitus.

‘Rumberos pugin a l’escenari’ era la festa amb la qual el Grec se sumava a la commemoració de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, el 25 de juliol del 1992. Per aquest motiu, la nit ha començat amb un esquetx teatral, una petita broma sobre els jocs a càrrec de l’actriu Laura Aubert i l’actor Ricard Farré.

El concert ha començat amb Sabor de Gràcia fent un homenatge a Peret, amb un seguit de cançons seves empalmades. A partir d’aquí, i sense deixar mai l’escenari, el cantant de Sabor de Gràcia Sicus Carbonell ha anat presentant els convidats, representants de diverses generacions de rumbers i de maneres de sentir i fer rumba. Amb Sabor de Gràcia de banda de base han sortit a cantar, en aquest ordre: Peret Reyes, tres membres de Gertrudis, Manel Joseph de l’Orquestra Plateria i Yumitus. Aquest darrer amb prou feines ha pogut acabar el tema ‘La moto’ perquè s’ha posat a ploure.

Al cap de  10 minuts l’organització ha anunciat que el concert se suspenia. No han pogut actuar,  entre d’altres, La Pegatina, Los Amaya o Rumba Tres.