Plom Gallery, una galeria d’art per a nens, va obrir portes fa 7 anys al carrer de Sèneca, però ara fa un any que va deixar aquest local gracienc i es va instal·lar a Sarrià a La casita de los superpoderes del arte. Al nou local s’organitzaven tallers d’art per a nens, però havia perdut l’espai d’exhibició. Ara, amb la crisi de la covid-19 fa les classes en línia i des de fa unes setmanes torna a exposar a la Vila de Gràcia.

Acord amb Espacio en Blanco

Espacio en Blanco és un estudi d’interiorisme, al carrer de Martínez de la Rosa, capitanejat per la Bàrbara Aurell, que a més d’interiorista és una enamorada de l’art i ha decidit obrir el local a Plom Gallery, perquè pugui tornar a mostrar els seus artistes. La primera exposició són treballs de l’artista italiana Vittoria Drago i s’ha de visitar amb cita prèvia.

Per la Martha Zimmerman, de Plom Gallery, “és important poder tractar de prop i xerrar i ensenyar obra i fer venir l’artista, jo no tinc un espai adequat per això, sobretot per aquestes inquietuds nostres de fer coses i de seguir endavant i d’adaptar-nos contínuament al que va passant”.

Extraescolars d’art contemporani en línia

Plom, no és només una galeria, ofereix classes d’art per a nens de cinc a 12 anys. Aquest espai d’extraescolar d’art contemporani, l’anomenen Los superpoderes del arte. Abans eren presencials a l’espai de Sarrià, però amb el confinament s’han transformat en classes virtuals. Tot i això, es fan en directe i ara, hi poden participar nens de tota la geografia, de fet, asseguren que les sessions han estat un èxit i ja hi han participat 90 famílies.

Una altra proposta compartirà espai amb la galeria

Una altra proposta cultural que també ha hagut d’apostar pel format virtual són els happenings de Movimiento en Blanco. L’estudi feia una trobada artística durant una nit a casa de la Bàrbara Aurell en companyia d’un artista que presentava la seva obra. Ja ha organitzat 83 sessions i la propera ja serà amb la nova fórmula.

“La idea és intercalar la Plom Gallery amb el Movimiento en Blanco de nou format, perquè abans a casa rebíem 70 persones en una nit i ara, evidentment, això no es pot fer, les xarxes és el que toca” explica Aurell, impulsora del Movimiento en Blanco i de l’estudi Espacio en Blanco.

El Movimiento combinarà càpsules de vídeo amb l’artista i exposicions a l’estudi. Aquestes mostres es combinaran amb les que organitzi Plom Gallery i no descarten que els tallers per a nens d’art també aterrin a aquest nou espai artístic de la Vila de Gràcia.