La veu de tres persones que viuen o han viscut al carrer és la guia del recorregut auditiu ‘Plácido Mo’, que la directora Magda Puig proposa pels carrers del Poble-sec. La ruta ja s’ha fet a ciutats com Terrassa i Girona. El Teatre Lliure ha programat diverses sessions fins al 20 de desembre.

En col·laboració amb Arrels Fundació

La proposta s’han fet en col·laboració amb Arrels Fundació, i parteix d’una iniciativa de l’entitat d’un fil de Twitter, on quatre persones que han viscut al carrer explicaven les seves experiències. També és un exemple de l’aposta del Teatre Lliure pels espectacles socials. Equipats amb auriculars, els participants aniran passejant pel recorregut proposat i sentint les explicacions i històries d’Anna Maria LlobetFran Mora i Stephan Tubbeckx, tot i que el públic no els veurà en cap moment.

Mirar la ciutat amb uns altres ulls

A més, al llarg de la ruta, els participants també es trobaran amb diverses intervencions artístiques “algunes de molt evidents i d’altres que no tant” -explica Puig- per tal que el públic miri la ciutat i els carrers per on passa diàriament amb uns altres ulls.

Terrassa, Girona i ara, el Poble-sec

L’obra es va estrenat al festival TNT 2016 de Terrassa i també ha pogut veure’s aquest any a Girona. A cada lloc, el projecte té una dramatúrgia diferent, unes intervencions i unes veus diferents, però no canvia el títol. De fet, ‘Plácido Mo’ és el pseudònim d’una persona sense llar que va morir el 2010.