placa homenatge Felícia Fuster

Aquest divendres, el número 64 del carrer de Sant Miquel, al barri de la Barceloneta, ha estrenat una placa per retre homenatge a la poetessa, pintora i traductora Felícia Fuster. Concretament, ha estat col·locada a l’edifici on l’escriptora va passar la infantesa abans de marxar a París. L’autora va donar a conèixer la seva obra en plena maduresa, als anys 80 i 90.

L’homenatge arriba en el centenari del naixement de Fuster i ha comptat amb la presència de la seva fillola i representant de la Fundació Felícia Fuster, Bibiana Díez, que ha assegurat que “era una dona potent, de la qual tots podem aprendre molt”. El tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, i el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, també han assistit a la cerimònia.

Subirats ha destacat la curiositat que “caracteritzava l’artista” i que “va voler transmetre i deixar com a llegat a les noves generacions d’artistes”. També n’ha lloat l’obra poètica i pictòrica i “la pràctica radical de la llibertat que la va fer apostar per les lletres i l’art”. Per això, convida els barcelonins a descobrir “la riquesa i singularitat de la seva obra”.

Nou punt en el Mapa Literari de la ciutat

Amb aquesta placa, se situa un nou punt en el Mapa Literari de la ciutat, desenvolupat per Barcelona Ciutat de la Literatura de la Unesco i en el qual es localitzen els carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de tots els temps. En aquesta línia, Jordi Rabassa ha volgut reivindicar “la feina dels veïns i veïnes que, des de la cultura o altres àmbits, han construït ciutadania”.

A banda, en el marc del centenari del naixement de la poetessa, aquest 2021 la ciutat celebra l’Any Felícia Fuster i organitza diverses activitats, com la lectura de poemes que es farà en les properes setmanes a la Biblioteca Barceloneta. La iniciativa ha estat impulsada pel Consorci de Biblioteques, en col·laboració amb l’Institut de Cultura i la Fundació Felícia Fuster.

placa homenatge Felícia Fuster