És una de les cites més multitudinàries i el punt final de les Festes de la Mercè. En aquesta edició les coreografies de pólvora han homenatjat París, la ciutat convidada. Els organitzadors no han oblidat tampoc artistes que ens han deixat aquest any, com David Bowie i Prince. Més de 7.000 efectes pirotècnics han esclatat al cel cobert de núvols de Barcelona.

La pluja ha planat tota la tarda sobre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i els treballadors que ultimaven els detalls del Piromusical. La tarda ha estat un anar i venir constant de tècnics tapant i destapant amb plàstics els altaveus i els llums que acompanyaven les gairebé dues tones d’explosius que s’han emprat aquest any. Tot i això, finament l’espectacle no s’ha vist afectat per les pluges i els assistents han pogut gaudir dels focs.

Jordi Bonet s’ha encarregat de triar la banda sonora d’aquesta gran celebració, durant la qual gaudirem un any més de les creacions de Pirotècnia Igual. ‘La vie en rose’, d’Edith Piaff, ha obert un Piromusical que, per moments, semblava transcórrer pels carrers de Montmartre o de qualsevol barri popular de París.

El Piromusical de la Mercè d’enguany també ha homenatjat dos grans músics desapareguts aquest 2016: Prince i David Bowie, dos genis del pop rock, el soul i el funk que han sonat i fet ballar els petards i les Fonts de Montjuïc.