Un dels espectacles més esperats de les Festes de la Mercè és el Piromusical, que se celebrarà a les 10 de la nit a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, com ja és tradicional. Els operaris de l’empresa que ha organitzat l’espectacle, Pirotecnia Igual, han estat treballant en els preparatius des del dissabte a les 6 del matí. Hi haurà uns 7.000 efectes pirotècnics i digitals i es cremaran més de 1.500 quilos d’explosius. Els talls de trànsit a la zona començaran a partir de les set de la tarda.

Si la pluja ho permet, el Piromusical culminarà la festa. Marc Igual, encarregat de l’espectacle, assegura que un ruixat no afectaria els petards. Ja han pres mesures especials i han cobert la pólvora per evitar que, en cas de pluja, es malmeti. L’organització assegura que només es cancel·larà l’espectacle si el mal temps provoca que la gent no hi assisteixi.

L’any passat van veure l’espectacle des de Montjuïc unes 100.000 persones i, de fet, és la xifra que també s’espera assolir aquest any. És per això que s’han establert mesures de seguretat estrictes, sobretot a les zones més properes als petards. D’altra banda, Igual explica que els explosius més potents s’han situat a la part més elevada, sota el MNAC, i els més lleus, a baix de tot de les escales.

El Piromusical està dedicat a la ciutat convidada de la Mercè, París, i és per això que la música francesa ocuparà bona part de la programació sonora de l’espectacle. També n’hi haurà de catalana. Tot i així, el més destacat de l’esdeveniment és que serà un homenatge a dos reconeguts artistes internacionals que han mort aquest 2016: David Bowie i Prince.