De l’Empordà a Nova York. Aquest ha estat el trajecte que han fet les cinc peces que formen la instal·lació ‘Morpho’s nest in the cadmium house’. Després de viatjar en vaixell, divendres passat es van instal·lar els tres primers blocs entre els carrers 52 i 56 de Nova York. L’operació va requerir un gran dispositiu i tallar el trànsit d’una de les vies principals de la ciutat.

Foto: Ramon Masip.

Lluís Lleó vol homenatjar el romànic català amb aquesta obra, per això va triar la mateixa pedra sorrenca que es feia servir per aixecar esglésies i masies en l’Edat Mitjana. Lleó explica que fa quatre anys que pinta sobre pedres i afegeix que “és com treure una paret d’un edifici” i posar-la a la via pública.

Per al pintor barceloní, que fa 28 anys que viu a Nova York, és “un somni fet realitat” tenir una obra exposada a la ciutat. Afegeix, però, que també li agradaria poder tenir una peça pública a Barcelona, la seva ciutat natal, i lamenta que en moltes ocasions “t’han de reconèixer primer a fora perquè et reconeguin a casa”.