El clàssic canvia i es modernitza. El musical ‘Pinocho’ s’estrena a Barcelona l’1 d’abril en una versió més moderna i tecnològica. La tradicional figura de fusta és ara un robot metal·litzat, un androide fruit de l’experiment d’una nena anomenada Cirera.

La protagonista és una nena molt intel·ligent però amb poca capacitat per fer amics, que decideix crear-ne un ella mateixa. PIN8 resulta ser un androide sense sentiments, i la Cirera vol convertir-lo en un nen de debò.

La història té un rerefons que tracta el tema de la mentida. És l’única cosa que sap fer PIN8 i, durant l’obra, es transmet un missatge especialment als més menuts sobre els problemes i les insatisfaccions que es deriven de mentir.

Reflexió sobre el paper les xarxes socials

També té un paper important la reflexió que es fa sobre les xarxes socials. Especialment de l’ús i l’abús que en fan infants i adolescents. Segons el director de l’espectacle, Jose Masegosa, és important que els pares facin també una reflexió sobre quin lloc ocupen les xarxes a la vida dels seus fills. Els infants aprenen que, tot i els avantatges, a internet les relacions no sempre són reals.

El musical ‘Pinocho’ es va estrenar al Teatro Calderón de Madrid i arriba a la sala BARTS de Barcelona durant cinc dies, de l’1 al 5 d’abril.