És una de les marques de la casa del pintor belga Pieter Vermeesh. El jove artista de 43 anys amaga dins de les seves obres, aparentment senzilles, tot un món de sensacions cromàtiques. Aquí, a la fundació Blue Project, Vermeersch arriba a plasmar fins a 65 tonalitats diferents, tant del vermell com del blau, que ha pintat pacientment a mà. Aquest viatge del color ple, al blanc buit, té com a objectiu, segons l'artista, arribar al grau zero de les imatges, a partir del qual l'espectador pot desenvolupar qualsevol nou relat potencial. La hipnosi que genera la proposta pictòrica de Vermeersch té els dies comptats. Fins al 9 d'octubre us podeu apropar a la Fundació Blue Project, l'entrada es gratuïta, i a partir d'aquí l'obra despareixerà i la sala d'exposicions tornarà a recobrar l'aspecte original.

El color i les seves gradacions, així com la transformació de l’arquitectura de l’espai, són els absoluts protagonistes de l’exposició que Pieter Vermeersch presenta a Barcelona. L’artista belga ha creat una obra efímera expressament per a la galeria de la Blueproject Foundation del Born.

En aquesta exposició, l’artista, de 43 anys, resident a Brussel·les i cada cop més reconegut en el circuit internacional, transforma totalment la sala d’exposicions de la fundació per fer-ne una obra d’art. És un dels trets definitoris de l’obra de Vermeersch, ja sigui en tela, fotografia o bé en murs de grans dimensions, manipular l’espai per mirar de crear una realitat diferent on transportar l’espectador.

En aquesta ocasió, l’artista ha arribat a plasmar fins a 65 tonalitats diferents a través de la gradació del color, tant del vermell com del blau. Així vol arribar “al grau zero de les imatges”, que pot significar, diu, l’inici de qualsevol relat potencial. L’exposició es pot veure fins al 9 d’octubre a la Blueproject Foundation. L’entrada és gratuïta.