El Photogenic Festival arriba a la cinquena edició i un any més omple els comerços singulars de Gràcia i Ciutat Vella d’exposicions. Aquesta mostra de fotografia emergent va començar a la Vila de Gràcia, però es va estendre al barri de la Ribera on ja s’ha consolidat. Aquest any, hi ha un total de 20 exposicions en 20 botigues entre els dos barris.

Fotografia emergent i comerços singulars

El festival l’organitza des de fa cinc anys l’Associació Sobreàtic amb l’objectiu de promoure el valor del nou talent i els fotògrafs emergents i alhora també es dona valor als petits comerços singulars de la ciutat. “És un sector, el del fotògraf emergent, que li costa molt poder potenciar la seva obra”, explica Arnau Puigdellívol, director del Photogenic Festival, per això, diu que els artistes “quan troben un festival que potencia la seva obra i a sobre ho fa a peu de carrer amb un comerç que també és un producte local i poden integrar l’exposició amb un espai que no és convencional, també els dona aquest punt de creativitat”.

20 exposicions en comerços singulars

A la botiga Ven y Cógelo de Gràcia s’exposa “Las elegidas”, de Delfina Gronda. Una mostra que retrata joves maquillades, somrients i vestides de princeses per participar en un concurs de bellesa. El resultat en imatges: contradiccions entre el somni i la realitat. Les fotografies s’integren en aquest comerç entre vinils i vestits dissenyats i fets a mà. “Jo crec que la gent necessita i vol coses diferents, això trobar-se l’art en qualsevol lloc o fins i tot sorprendre’s de locals singulars o de botigues que s’havien fixat que existissin”, apunta Helena Garcia de Ven y Cógelo.

Les exposicions s’han reduït a la meitat

En aquesta cinquena edició, el festival ha reduït el nombre d’espais per centrar-se en els fotògrafs. L’any passat havien arribat a 40 mostres i aquest any han decidit exposar la meitat, ja que diu el director del festival que “era complicat realment amb dues setmanes poder-ne visitar 40, llavors vam dir menys és més i volem guanyar en qualitat”. Ara, són 20 exposicions en 20 comerços que es poden visitar fins al 19 de març.

“All day Photogenic”, el 14 de març

A més de la ruta expositiva, el Photogenic torna a programar xerrades i tallers en un dia, l’“All day Photogenic”, que es farà el dissabte 14 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. També, s’han organitzat altres activitats paral·leles com l’exposició col·lectiva “The best of” o l’exposició del projecte social “De l’ombra a la llum”.