La Casa dels Entremesos presenta, un any més, el seu pessebre que defineixen com a divertit, diferent, humorístic, desenfadat…. tot un seguit d’adjectius per reivindicar la seva singularitat. La iniciativa va sorgir el 2010 i els encarregats de fer-lo són els Pessebristes de Ciutat Vella.  Cada edició, recreen escenes tradicionals però amb personatges que formen part de la cultura popular de la ciutat i que al llarg de l’any comparteixen espai en aquesta entitat ubicada a la plaça de les Beates, al barri de Santa Caterina.

Pessebre singular però respectuós

Gegants, bèsties, pastorets i grups de dansa tradicionals són alguns dels protagonistes del pessebre de La Casa dels Entremesos. Es caracteritza perquè al Naixement, a l’Anunciació o a l’arribada dels Reis estan presents els elements de la cultura popular de Barcelona, això sí, amb un toc d’humor.

El director de l’entitat, Xavier Cordomí, explica que “aquest pessebre d’irreverent no té res. És un pessebre respectuós amb tot. Vull dir, amb amb tot i tothom. És un pessebre singular. Sí, és un pessebre diferent, pretén ser un pessebre divertit i crec que ho aconsegueix. Aquí la gran aportació d’en Sergi Salvó, el constructor de les figures”.

Instal·lació viva

Cada any el pessebre creix. Les noves incorporacions d‘enguany són la Coral de Sant Jordi, els Bastoners de l’Esbart Català de Dansaires i la Carassa de Nadal. Aquest any, a més de les noves figures, també presenta nous elements de decoració com una sínia d’aigua i el portal d’entrada a Betlem. 

Fins passada la Candelera

La instal·lació, obra dels Pessebristes de Ciutat Vella, és diferent cada any. En cada edició augmenten els personatges que hi intervenen amb la incorporació de nous elements de La Casa dels Entremesos. La instal·lació es podrà veure fins passada la festivitat de la Candalera, a començaments de febrer.