Matí de reunions als despatxos dels organitzadors del Primavera Club i el Mercat de les Flors. El tancament provisional de la Sala Apolo ha fet que diversos concerts (només per a aquest cap de setmana n’hi havia sis de programats) hagin hagut de traslladar-se o reprogramar-se d’urgència. Però també hi ha problemes amb el Mercat de les Flors i, en aquests moments, o els organitzadors del Primavera Club troben escenaris alternatius, o el festival perilla.

Els concerts del Primavera Club estan previstos per als dies 6, 7 i 8 de desembre en diversos escenaris de la ciutat. En un principi, semblava que els concerts de l’Apolo havien de reubicar-se al Mercat de les Flors o el Sant Jordi Club, els altres dos espais previstos per acollir els grups que participen en l’edició d’hivern del Primavera. Però els dubtes han sorgit quan, en el seu compte de Twitter, el director del Primavera Sound, Gabriel Ruiz, es preguntava “per què el Primavera Club no es pot realitzar en un espai municipal com el Mercat de les Flors” i ha dit que “estan tenint problemes” amb aquest recinte.

Poc després, la sotsdirectora del Mercat de les Flors, Mònica Arús, ha confirmat a BTV Notícies que hi ha hagut problemes amb les llicències i que el Mercat no podrà acollir cap dels actes previstos per al festival Primavera Club, ja que no té permís per a aquestes activitats. Arús ha explicat que els concerts no podran fer-se tal com estaven previstos, perquè el districte de Sants-Montjuïc no els autoritza a realitzar aquest tipus d’activitat.

La sostdirectora del teatre ha aclarit que, tot i que es van fer una sèrie de reformes per adaptar el Mercat a la nova normativa, encara faltava tancar alguns tràmits. És per això que el districte, ha dit Arús, no els ha concedit la llicència necessària per celebrar concerts en aquest espai, ja que aquesta activitat requereix un aforament que excedeix el que és habitual al teatre. La direcció del Mercat, però, ha matisat que malgrat que no puguin acollir concerts, els espectacles de dansa i teatre programats s’hi celebraran amb normalitat. Mònica Arús també ha deixat clar que han hagut d’anul·lar els concerts previstos per voluntat expressa del districte i altres qüestions burocràtiques, i ha dit que “tant de bo no hi hagués hagut cap problema amb el festival”.

L’organització del Primavera Club ha confirmat a BTV Notícies la versió del Mercat de les Flors i ha dit que, en no poder disposar d’aquest espai ni tampoc de l’Apolo, clausurat ahir, el futur del festival es complica. Els promotors del certamen afirmen que “estan treballant intensament i contra rellotge” per reubicar els concerts i afirmen que la Sala Apolo està treballant per complir les exigències de l’Ajuntament i poder reobrir per al festival. En qualsevol cas, mitjançant un comunicat han dit que mantindran els seguidors informats sobre qualsevol canvi en la programació.