Nou fitxatge per al Museu de Cultures del Món, que obrirà portes ben aviat, el 7 de febrer. Pere Duran, qui va ser durant 14 anys director de Turisme de Barcelona, ha acceptat presidir el nou cercle d’aquest equipament del carrer de Montcada. Ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, a la Comissió de l’Ajuntament, en què  també ha avançat que Duran ja s’ha posat en contacte amb diferents personalitats de la ciutat per explicar-los que compta amb ells si es volen sumar al projecte. El cercle del Museu de les Cultures del Món serà igual que els que ja funcionen en equipaments museístics de la ciutat, com el Museu d’Història, i entre els objectius hi haurà el de captar recursos de patrocinadors.

El funcionament del museu costarà dos milions d’euros l’any. D’aquests, bona part provindran de la venda d’entrades. L’accés al museu costarà cinc euros. Serà una entrada doble que, pel mateix import, permetrà entrar al Museu de Cultures del Món i al Museu Etnològic de Montjuïc. La previsió és que, donada la ubicació privilegiada de l’equipament, just al davant del Museu Picasso, es venguin entre 300 i 400 entrades l’hora, fet que ja garanteix una important font d’ingressos diaris.

El museu també funcionarà gràcies al mecenatge. De fet, una part important de les peces que s’hi exposaran provenen de cessions, com les 37 peces d’art precolombí cedides per l’empresari i mecenes Jordi Clos o les col·leccions d’Albert Folch o Duran-Valldosera sobre art asiàtic.

El nou Museu de Cultures del Món està ubicat en dos antics palaus gòtics, el Palau Nadal i el del Marquès de Llió, que s’han restaurat i remodelat íntegrament per acollir aquests nous usos. Per Jaume Ciurana, la ubicació ha permès que es recuperi “una part importantíssima del patrimoni de la ciutat” que corria el risc d’entrar en un procés de degradació després que marxessin d’aquest punt el DHUB, el Museu Tèxtil i de la Indumentària i el Museu Barbier – Muller d’Art Precolombí.