Un déu salvatge, el clàssic contemporani de l’escriptora i dramaturga francesa Yasmina Reza, serà al Teatre Goya fins al 23 de març amb els actors i actrius Ivan Benet, Laura Aubert, Laura Conejero i Pere Arquillué. Un Arquillué que també dirigeix l’obra i ha visitat el betevé directe, en què ha explicat que fer les dues tasques “té un punt esquizofrènic, però es pot fer amb un bon equip”.
Amb una extensa trajectòria com a actor, Arquillué es va estrenar com a director el 2018 amb Audiència i vernissatge, però aquesta és la primera vegada que és “a dalt i a baix de l’escenari” alhora. Aquest és, a més, el segon text de Reza que interpreta, ja que el 2017 va protagonitzar també Art i, a més, ho va fer al mateix escenari, el Teatre Goya.
Referents locals i cinematogràfics
L’escenografia d’aquesta versió d’Un déu salvatge, a càrrec de Max Glaenzel, és minimalista i presenta un espai pràcticament blanc, amb quatre cadires i una tauleta. El text esdevé, doncs, encara més el protagonista d’una obra que es va estrenar en català el 2010 amb Ramon Madaula, Jordi Boixaderas, Vicenta Ndongo i Roser Camí sobre l’escenari.
Segurament, però, el gran públic conegui la història per la pel·lícula del director Roman Polanski, qui la va portar al cinema amb Jodie Foster, Kate Winslet, Christopher Waltz i John C. Reilly. Si en aquell cas la trama va passar del París de l’original a Nova York, el muntatge que dirigeix ara Arquillué succeeix a Barcelona.
En contacte amb les noves generacions
Tot i que ja té en el punt de mira un altre espectacle per dirigir, del qual “no es poden donar detalls”, Arquillué assegura que la seva faceta principal en el futur continuarà sent la d’actor. En contacte amb les noves generacions, sobretot gràcies a la seva filla, l’actriu i directora Emma Arquillué, adverteix que “pugen molt preparats i han d’agafar el relleu, però hi ha molta precarietat i no els ho estem posant fàcil”.