(ACN/redacció) La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) ha condemnat “taxativament” l’assenyalament de Vox “amb fins intimidatoris” a l’editor de la revista ‘El Jueves’, Ricardo Rodrigo Amar. En un tuit difós a les xarxes socials, la formació d’ultradreta “anima a exigir-li “responsabilitats” quan el vegin sortir del seu despatx”. La piulada de Vox respon a una de prèvia de la revista satírica, que presenta ‘La pandilla Voxura’, en què caricaturitza els membres de la formació d’extrema dreta.

La FAPE lamenta que la “intimidació” a periodistes i editors suposa un atac “greu” a l’exercici lliure del periodisme i a la llibertat d’expressió, “que inclou la crítica i la sàtira”. L’entitat també considera que “assenyalar un editor amb nom, cognoms, la seva fotografia i lloc de treball i, a més, sol·licitar implícitament que se li exigeixin responsabilitats al carrer és una clara incitació a l’odi“. La FAPE recorda que, a banda de publicar les dades personals de l’editor, Vox afirma al tuit que ‘El Jueves’ “difon odi contra milions d’espanyols cada dia”.

Pel Col·legi de Periodistes és “una línia vermella”

El Col·legi de Periodistes s’ha sumat al retret de la FAPE i ha transmès “tot el suport” als treballadors de la revista ‘El Jueves’. “Com a defensors de la llibertat d’expressió i de premsa”, assegura l’entitat, “no tolerem que es creuin línies vermelles”. L’ens que agrupa els periodistes catalans col·legiats hi afegeix que “rebutgem les amenaces contra mitjans, editors o periodistes”.