La proposta nadalenca del SAT! es diu ‘Clinc!’, un espectacle de Pep Bou. Un muntatge per a tots els públics, proper al clown, que s’ha vist poc a Barcelona, tot i que es va estrenar fa set anys. Fa funcions fins el 4 de gener.

‘Clinc!’ és una de les poques creacions de Bou en què ell no surt a escena. Ho fan Eduardo Telletxera i Agustí Sanllehí, aquest darrer alternant-se amb Isaias Antolín. “Són dos personatges que arriben a un lloc i descobreixen un món de noves possibilitats amb el sabó. No tindria sentit que hi sortís jo, que manipulo l’element des de fa anys”, explica Bou.

Sabó i clown

Muntatge de to còmic, Clinc! (el títol denota la fragilitat de les bombolles, semblant a la del vidre) el protagonitza una parella de clowns que fàcilment podem identificar com un blanc (Txellera) i un august (Sanllehí). Un més seriós, l’altre més trapella.

És, sens dubte, un dels muntatges de Bou amb més vocació familiar, terme que no agrada al veterà mestre del sabó. “És un terme que limita una mica. M’agrada més per a tots els públics”, comenta.

Fa 37 anys que va crear el primer espectacle de bombolles de sabó, al qual n’han seguit una quinzena. “De gira te n’adones que el comportament de les bombolles canvia sempre. I aquestes variacions són les que et donen idees per provar coses noves”, afirma Bou.