Barcelona viu aquest divendres la diada de Santa Eulàlia, la copatrona de la ciutat. Una festivitat marcada, enguany, per la pandèmia, que ha obligat a suspendre cercaviles, balls i altres activitats de carrer. El que sí que s’ha mantingut és la cerimònia del penó de Santa Eulàlia, que s’ha penjat al balcó de l’Ajuntament al matí. L’alcaldessa, Ada Colau, acompanyada d’altres regidors de diversos partits han participat en l’activitat, en què s’ha sentit el cant d”Els segadors’.

Després de penjar el penó, la geganta Laia ha fet un ball al pati de l’Ajuntament. Tradicionalment es feia a la plaça de Sant Jaume, però la pandèmia ha limitat aquesta activitat. El pati de l’Ajuntament acull aquests dies una exposició de gegantes que normalment participaven en la passejada de Laies el dia de la copatrona. També hi ha exposicions dels gegantons infantils i el bestiari al Born CCM i una altra a la Casa dels Entremesos.

Després de penjar el penó, els actes més institucionals de Santa Eulàlia incloïen també una visita de la Corporació Municipal al Monestir de Pedralbes per saludar les monges clarisses. Enguany, però, la pandèmia ha cancel·lat també aquesta activitat en què els regidors tastaven el mató que elabora la mare abadessa.