Els concerts estiuencs al terrat de la Pedrera van começar el segle passat. Però per culpa de la crisi sanitària, l’estiu del 2020 el cicle Pedrera Jazz no es va poder celebrar. Enguany torna, però amb restriccions. El programador, Jordi Feixa, és contundent: “Els músics ho han passat molt malament i teníem clar que volíem recuperar la música en viu. És veritat, però, que hem hagut d’alterar el cicle.”

Òbviament no podia ser com abans de la pandèmia, quan els concerts convocaven unes 250 persones. Enguany l’accés està restringit a un centenar d’assistents i no hi ha lliure circulació, sinó que cada espectador té una ubicació definida al terrat. L’entrada, a 38 euros, permet una visita sense guia a les golfes de la Casa Milà i una copa de cava al terrat. Això no ha canviat.

Rita Payés i el Martí Serra Quartet obren Pedrera Jazz

“Tenim una pedrera de músics de jazz de molt nivell i volem donar-li suport”, afirma Feixa. Efectivament, la majoria dels nou concerts tenen algun representant de l’escena jazz emergent de la ciutat. És el cas de la joveníssima cantant i trombonista Rita Payés, sorgida de la Sant Andreu Jazz Band, que ha inaugurat el cicle amb el Martí Serra Quartet.

Rita Payés, al centre, amb el Martí Serra Quartet

Abans de la pandèmia, Serra (saxofon), Payés i companyia (Òscar Latorre a la trompeta, Pau Sala al contrabaix, Josep Cordobés a la bateria) van enregistrar ‘Sounds Nina sang’, un disc de tribut a Nina Simone. Un treball amb arranjaments de Martí Serra que han interpretat a la Pedrera per obrir el cicle.

Si voleu conèixer el programa complet de Pedrera Jazz, el trobareu en aquest enllaç.