la pedrera realitat augmentada

(ACN) La Pedrera estrenarà el 7 de juliol una nova visita al fins ara inèdit entresol de l’edifici de Gaudí basada en la realitat augmentada mixta. La Pedrera Magical Vision és un “tour” per aquesta planta de la casa modernista que combina els elements reals amb hologrames i és la primera d’aquestes característiques a l’estat. Els visitants duen unes ulleres HoloLens 2, menys invasives que les habituals en aquest tipus d’experiències, i els hologrames no volen emmascarar el gaudi de l’arquitectura, asseguren els seus responsables.

El projecte és “complementari” amb l’experiència de visita normal a La Pedrera, diu la directora general de la Fundació, Marta Lacambra, i al seu entendre és “la peça que faltava” per tancar “el puzle” de l’oferta de l’edifici modernista.

Foto: Pau Cortina

Una experiència cultural, virtual i interactiva

L’experiència dura uns 25 minuts i se centra en un dels entresols de l’edifici, que fins ara acollia únicament oficines de la fundació. El públic que vulgui visitar La Pedrera amb aquest afegit, hi accedirà per aquí i en acabar el recorregut deixarà les ulleres per seguir la visita ordinària.

El president de Microsoft Espanya, Alberto Granados, ha assegurat que s’ha aconseguit crear una “experiència cultural en què l’element virtual i interactiu no interfereix en la comprensió del que s’explica ni en la visualització del propi edifici”. Xavi Tribó, director de Tecnologia de l’empresa Glassworks, ha remarcat que la proposta és puntera en l’àmbit tecnològic, però que alhora no vol ser gens invasiva i que el disseny dels hologrames és tractat “de manera subtil, com a complement a l’arquitectura, amb un aire de papiroflèxia”.

Foto: Pau Cortina

18 € i en grups reduïts

La visita La Pedrera Magical Vision té un cost de 18 euros i es fa en grups reduïts. És el primer projecte de la nova divisió de les llibreries Laie dedicada a lligar tecnologia i divulgació cultural. Laie, que ja fa anys gestiona la llibreria de La Pedrera, vol replicar propostes similars “en altres institucions”, segons ha avançat la seva directora general, Montse Moragas.

la pedrera realitat augmentada