El poeta Josep Pedrals serà el nou codirector del festival literari Barcelona Poesia, al costat de la també poeta i gestora cultural Mireia Calafell, que es va posar al capdavant de l’edició del 2018. Pedrals substitueix Àngels Gregori, que plega després de tres anys.

Recomanacions culturals a l”Àrtic’

Pedrals col·labora habitualment al programa de betevé ‘Àrtic‘ amb recomanacions culturals, reculls de paraules, recitals poètics i poemes per a cada instant i situació. És una aposta valenta del programa per dur la poesia a la televisió.

Polièdric Pedrals

El perfil de Josep Pedrals és molt polièdric. Poeta de vocació i recitador, ell mateix reconeix que escriu per necessitat, per voluntat i per encàrrec. El 1997 Pedrals va començar a dur la poesia als escenaris, treballant la sonoritat del vers. Ha actuat a nombrosos països d’Europa, el Japó, els Estats Units d’Amèrica, Mèxic, el Brasil, Nicaragua i Guatemala, entre d’altres.

En altres camps culturals, Pedrals ha estrenat diverses obres de teatre, ha coordinat l’associació HORINAL (Obrador de Recitacions i Noves Actituds Literàries), escriu en diverses publicacions com ‘Time Out’ i, fins i tot, va formar part de diversos grups musicals com Explosion Bikini, Guillamino & Pedrals o Els Nens Eutròfics.

Pedrals va ser guardonat amb el Premi Lletra d’Or al millor llibre en català del 2012 per ‘El romanço d’Anna Tirant’. El 2014 va rebre el Premi Time Out al millor creador de l’any de Barcelona.