‘Life vest under your seat’ (2019) és l’últim àlbum de Pau Vallvé. Constitueix el seu cinquè treball en solitari, després d’una trajectòria de més de 20 anys sobre els escenaris. Tot i que ja va presentar-lo a l’abril a la Sala Apolo, aquest dissabte ha tornat a Barcelona amb un concert al Poble Espanyol.

Vallvé assegura que a l’hora de treure un disc, tot i l’experiència dels anys, és “millor no obsessionar-se amb si a la gent li agradarà o no”. I després de mesos de gira amb el nou treball sota el braç, la resposta del públic prova que la fórmula funciona.

Un disc més optimista

Els temes de Pau Vallvé sempre s’han caracteritzat per un fort ús de la ironia, que sovint utilitza com a eina per a la crítica social. Però també per la seva malenconia i, sovint, un to pessimista. A ‘Life vest under your seat’, però, s’intueix un canvi que els seguidors del cantant han notat i que ell mateix accepta.

“Jo no m’invento històries perquè no en sé i sempre componc sobre coses que m’inquieten i em passen“, explica Vallvé. “En els últims mesos, algunes persones del meu voltant no ho han passat gens bé. Per tant, m’ha tocat ser la persona encarregada d’aixecar-los, de ser positiu i optimista i donar amb consells constructius. I crec que tot això queda plasmat al disc”, afegeix.

Dins del cicle Acoustic Pomelo

L’actuació de Pau Vallvé és la quarta i última sessió del cicle estival de música en viu Acoustic Pomelo, organitzat pel recinte del Poble Espanyol. En cada una de les cites, s’ha combinat un concert de grups consolidats i emergents de l’escena catalana amb música electrònica a càrrec d’un DJ.

Al llarg de l’estiu, a més de Pau Vallvé, també hi han actuat Egosex, Jeff Darko i Clara Peya & Vic Moliner; respectivament acompanyats per Dj Tuku, Dj Sonido Tupinamba, Dj Yamamemaru i Dj Salvadiscos.