Jarabe de Palo, amb el cantat barceloní Pau Donés al capdavant, començarà gira aquest març. El càncer que pateix Donés, que seguirà amb el tractament de quimioteràpia durant la gira, no li ha impedit iniciar aquest nou projecte, ’50 palos’, un espectacle que versiona les cançons de sempre amb nous instruments, com un piano de cua, un violoncel i un contrabaix. A Barcelona actuarà al Gran Teatre del Liceu el 20 de maig.

A la gira presentaran el disc  ’50 palos’, que “celebra” el cinquantè aniversari del cantant i el vintè de la banda. S’hi versionen les cançons més conegudes de la trajectòria del grup arranjades aquesta vegada per a piano, afegint-hi un violoncel, un contrabaix i percussió. També s’hi pot trobar un nou tema, ‘Humo’, una cançó dedicada a la vida escrita en un moment que Donés tenia la sensació que aquesta l’estava “abandonant”.

’50 palos’ és també un llibre escrit per Pau Donés estructurat en 50 idees sobre les quals el músic volia dir la seva. “Són idees soltes, opinions molt personals, teories absurdes, palles mentals, amb l’única pretensió d’entretenir i sense cap intenció d’ofendre”, assegura Donés.

Viure la vida i pensar només en el present

A la presentació d’aquesta nova gira, disc i llibre, Donés ha mostrat una actitud vitalista. Ha explicat amb naturalitat que el tractament de quimioteràpia farà que tingui dies “més bons i menys bons” dalt de l’escenari, tot i que assegura que els concerts el transformen i l’omplen d’energia. Ha assegurat que està centrat en el present i pensa poc en el futur i ha afegit que s’ha de “perdre la por a viure, al fracàs i a les decisions”. També ha ironitzat sobre l’expectació que ha generat la roda de premsa d’aquest dilluns. “Ja sé que no és pel tema del càncer”, ha dit.