A partir de divendres, 21 de maig, a les 21 h, betevé emet la docusèrie ‘Patrimonis’, produïda per la XAL. Aquesta sèrie recull un conjunt de testimonis que formen l’herència cultural d’una societat; un inventari que aplega les tradicions, els costums, l’art, el llenguatge, l’entorn i el paisatge. Tot un conjunt de béns materials, però també immaterials, que les persones que formen part d’una comunitat concreta hereten dels seus ascendents.  

La docusèrie ‘Patrimonis’, que consta de 10 capítols, perfila un recorregut de nord a sud del país per descobrir un conjunt d’elements que conformen  l’essència d’aquest territori. Ho fa a partir de conceptes que són plenament vigents en la societat del segle XXI, valors necessaris, essencials, que serveixen per explicar el territori  i la seva gent.

És d’aquesta manera que mostrem els patrimonis del nostre país. A través de la bellesa, la manera de viure, la identitat, la llibertat, els rituals, la genialitat, el silenci, la paraula, el treball o el paisatge. Són aquests conceptes, aquestes paraules plenes de sentit les que ens fan viatjar pel modernisme de Barcelona, per la ruta del Císter, pel conjunt romànic de la vall de Boí, per les velles colònies industrials o per festes tradicionals com la Patum de Berga.  

‘Patrimonis’ és un viatge ple de sensibilitat que descriu paisatges, però també gent i oficis, artesans, pescadors, artistes, músics, poetes i escriptors. Un inventari d’imatges i sons, de paisatges i personatges, de monuments i maneres de viure.