Parking Shakespeare és una companyia teatral que presenta una proposta de l’autor anglès cada estiu. La manera de presentar-la és el tret distintiu de la formació escènica: a l’aire lliure i de forma gratuïta, una escenificació molt anglosaxona que recuperen. Enguany celebren el desè aniversari amb un programa doble al Parc de l’Estació del Nord: L’amansi(pa)ment de les fúries’, dirigida per Carla Rovira, i ‘Titus Andrònic’, primer drama de la companyia, dirigit per Israel Solà.

‘L’amansi(pa)ment de les fúries’

És la proposta per als dies senars del mes de juliol. Se centra en la criminalització que es fa de l’ús de la ràbia de les dones, especialment quan l’expressen en clau feminista.

‘Titus Andrònic’

És la proposta per als dies parells del mes de juliol. Narra la venjança d’una reina goda respecte a Titus per haver-li matat el fill quan ella era presonera. Reflexiona sobre el valor desproporcionat que es dona a la cultura de la venjança i que ja és part inherent de la nostra cultura actual.

La cultura, a l’abast de tothom

La filosofia de Parking Shakespeare és la d’acostar la cultura a tots els públics, tant físicament representant les obres en un parc, gratuïtament i de manera informal; com culturalment donant un enfocament proper i actual a les obres de l’autor anglès. Les seves propostes no requereixen escenografia ni equipament de so i de llum. El protagonisme rau en els textos i en la interpretació dels actors. Durant els 10 anys d’història han interpretat 16 espectacles de Shakespeare, entre els quals figuren ‘Molt soroll per no res’, ‘Somni d’una nit d’estiu’ o ‘Els dos cavallers de Verona’. Com que la iniciativa els ha anat tan bé, el projecte ha crescut i ha donat lloc al Parking d’Hivern, un espectacle del gènere drama i d’autor contemporani representat a l’hivern amb la mateixa filosofia de Parking Shakespeare.