En Miquel, un home adult, ha crescut sense el seu pare, perquè ha passat tota la seva vida a la presó. ”De petit sempre m’ho deien: ‘el teu pare és un ogre!”’ Així comença l’emotiva representació de ‘Mon pare és un ogre’, de Jokin Oregi i interpretada per la companyia La Baldufa. Aquest diumenge ha tingut lloc la segona representació al teatre municipal Mercat de les Flors. Amb una sola escenografia, una cel·la d’una presó, l’actor que representa el pare mostra el bé i el mal, especialment la maldat dels bons i la bondat dels dolents. Però també el càstig, la culpa, la solidaritat i la justícia.

L’obra, per a un públic infantil

Transmetre que hi ha fills sense pares perquè estan empresonats és una realitat, diu Enric Blasi, actor de La Baldufa. ”El teatre són emocions, no sempre alegries”, afirma. Blasi explica a betevé que un dels assaigs es va interpretar en una presó catalana per endinsar-se en la història. ”En vam sortir motivats, però també colpits: a les presons hi ha molts pares sense fills”, afegeix l’actor.

L’obra teatralitzada transcorre en un mateix escenari: una cel·la. És un muntatge multidisciplinari amb ombres, expressivitat i gairebé mut. ‘Mon pare és un ogre’ és una coproducció del Grec i el teatre l’Archipel de Perpignan.