La Isabel és veïna de Trinitat Vella i té problemes de mobilitat. Aquest any, després de molts, ha pogut veure algun dels espectacles de les Festes de la Mercè. Ho fa al Parc de la Trinitat, acompanyada de la seva néta. "Nosaltres som del barri i ens agrada que estigui aquí a prop per anar-hi encara que sigui caminant, perquè ens costa molt agafar el metro, el bus..." Com ella, molts dels qui avui han fet alguna de les activitats familiars són veïns del barri que valoren molt positivament el Parc de la Trinitat com a nou emplaçament de les festes. "Da un poco de vida a lo que es el barrio porque el barrio estaba muy olvidado." "Som mares de Sant Andreu. Queda molt a prop a tres parades de metro, perfecte." "Sóc del barri de tota la vida. He nascut aquí i la veritat és que estic molt encantada amb les activitats que s'hi estan realitzant ara per la Mercè. Normalment al centre no hi anem perquè hi ha massa aglomeració." L'espai, però, també ha estat un descobriment per a altres barcelonins. "Vivim per la zona d'Horta i hem vist al programa que havien obert aquesta zona nova, però no la coneixíem abans." Aquesta tarda, el breakdance ha estat el màxim protagonista i ha centrat mirades tant de petits com de grans. Els set integrants del grup Street Squad s'han posat el públic a la butxaca amb els seus moviments, un grup que torna després de participar en el campionat de breakdance a Los Angeles. A un altre racó del Parc de la Trinitat, els nens i nenes també poden començar a familiaritzar-se amb la música. Ho poden fer amb instruments fabricats amb objectes quotidians. Amb una cassola o una roda de bicicleta, els més menuts s'han atrevit a fer sonar les notes musicals d'aquesta tarda i ho podran continuar fent fins demà.

Els veïns de la Trinitat Vella estan gaudint de concerts, acrobàcies i balls a l’espai verd que tenen més a prop de casa, el Parc de la Trinitat, i es mostren molt satisfets amb l’elecció. Alguns afirmen que tenen problemes de mobilitat i no s’atreveixen a agafar el metro o l’autobús per desplaçar-se fins al centre. D’altres, sobretot els pares amb fills petits, intenten evitar l’aglomeració dels actes tradicionals al centre de la ciutat.

En aquesta Mercè, l’Ajuntament ha volgut apostar per descentralitzar les festes i que els barris més allunyats del centre també tinguin la festa major a tocar. El Parc de la Trinitat s’ha endut diversos espectacles d’arts de carrer, especialment alguns d’art urbà adreçat a un públic més jove. Per això aquest dissabte hi ha actuat el grup internacional Street Squad, reconegut com el millor d’Europa, que s’ha ficat el públic a la butxaca mostrant als barcelonins els moviments que ja van ensenyar en un campionat a Los Angeles. Entre els assistents hi havia tant veïns de la Trinitat com seguidors del grup que han vingut d’altres barris i ciutats.

La principal atracció per als més menuts, però, ha estat a la zona del Bosc de Dalt del mateix parc, on han jugat amb instruments desconeguts fabricats amb cassoles o rodes de bicicleta.