El Parc Güell ha reactivat aquest diumenge el servei de visites guiades que es va de suspendre l’1 de novembre per indicació de les autoritats sanitàries. El dia, acompanyat pel sol, ha concentrat al parc molts barcelonins amb ganes de redescobrir espais de la ciutat. Enguany, a més, el parc ja controla les 12 hectàrees de superfície que té. Això es tradueix en més espai per als visitants, ja que abans, l’entrada al Parc Güell només permetia deambular per una hectàrea.

Màxim de 45 persones a la setmana per a visites guiades

Les visites es fan cada diumenge en tres sessions, a les 9.30 h i 12.30 h en català, i a les 11 h en castellà, i cal fer-ne una reserva prèvia a través del seu web. Cada una de les sessions accepta 15 persones. Tenint en compte que les visites només es fan els diumenges, al llarg de tota la setmana, només 45 persones poden gaudir d’una visita guiada pel parc. De moment, només els residents a Barcelona podran accedir a aquest servei, ja que continuen les restriccions de mobilitat els caps de setmana.

A més, de forma excepcional, aquest cap de setmana, i també els pròxims, els barcelonins podran accedir al servei de visita guiada a meitat de preu (6 €). D’altra banda, es mantenen altres ofertes com la del carnet de veïnatge o la del registre Gaudir Més, que permeten accedir-hi amb l’entrada gratuïta. Actualment també s’hi pot entrar gratuïtament amb el carnet de Biblioteques Municipals. Per a la resta de persones, el cost de l’entrada al parc serà de 10 €, als que caldrà sumar-hi 6 €  més si es vol fer amb guia.

Des de l’1 de juliol, el Parc Güell va tornar a obrir portes, però sense la possibilitat de fer visites guiades. A finals d’octubre van anunciar la represa de l’activitat, però l’1 de novembre es va tornar a paralitzar.

Les visites guiades permeten conèixer la historia, la simbologia i els valors naturals i patrimonials del parc a través d’un recorregut pels principals punts d’interès, com el drac, el banc ondulat que envolta la plaça de Natura, i altres espais menys coneguts com el Pòrtic de la Bugadera.

Doble certificat en seguretat per la covid-19

El Parc Güell disposa de la certificació Global Safe Site, que assegura la correcta implementació per part de B:SM dels procediments de prevenció higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant la pandèmia del coronavirus. La certificació s’ha obtingut en qualificació Excellence, que implica que no només compleix les mesures sanitàries dictaminades, sinó que també s’han fet assajos de superfície de mostres preses a les instal·lacions que verifiquen les desinfecció i neteja de l’espai.

A més, el també ha obtingut el segell Safe Tourism Certified, un distintiu creat per l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE) que certifica aquells espais turístics que implanten amb èxit els protocols establerts per l’ICTE en matèria de seguretat, prevenció i higiene.