La sala centenària La Paloma segueix intacte esperant que es torni a omplir de música i gent. Va tancar portes després de la festa de la nit de Cap d'Any de 2007 per incompliment de la normativa del soroll. En aquests nou anys hi ha hagut diversos intentents de reobertura però ara sembla que sí que l'objectiu dels responsables de la sala es convertirà en realitat. A més de les obres, La Paloma també haurà de vigilar el soroll que ocasionin les cues de gent als veïns Precisament un dels diversos requisits que posa l'Ajuntament per a la reobertura. En espera de revisar totes les millores que s'han de fer perquè La Paloma pugui tornar a obrir, uns dels qui més esperen aquest dia són els comerciants de la zona.

La llicència es va començar a tramitar el 2013 durant el mandat anterior i aquest dimecres el districte de Ciutat Vella la hi ha concedit com a sala de festes amb espectacle. Des de l’Ajuntament han confirmat que el projecte presentat pels propietaris s’adequa a la normativa de l’activitat. Ara els responsables de La Paloma han de fer les reformes per ajustar-se pel que fa a la insonorització, la normativa d’incendis i l’accessibilitat.

Una vegada finalitzats els treballs, els tècnics de l’Ajuntament comprovaran que les instal·lacions s’han fet d’acord amb l’establert i, quan hagi passat un control de verificació, la sala podrà tornar a obrir les portes. Des del consistori, han requerit també als propietaris del local que assegurin que es fa una gestió racional de les cues de la sala, que no afecti l’espai públic i que tinguin en compte en tot moment el respecte als veïns en aspectes com la seguretat i els sorolls.

La Paloma va ser clausurada el 2006 per l’Ajuntament perquè incomplia la normativa acústica, després de rebre nombroses queixes de veïns del barri. Situada al número 27 del carrer del Tigre, ha estat un dels locals emblemàtics de ball i música en directe al Raval.